lIIKUNTAA RYHMILLE

Voit varata yksityistunteja joko itsellesi, pienryhmälle tai isommallekin porukalle. Alla lista erilaisista tunneista ja niiden sisällöistä.

Tuntien sisältöä voidaan myös jakaa: esimerkiksi 30 minuuttia toiminnallista harjoittelua ja 30 minuuttia kehonhuoltoa.

Kysy lisää, niin sovitaan tarkemmin tilasta ja tunnin rakenteesta!

Lihaskunto

Kehonpainoharjoittelu 60 min:

Oman kehon painolla tehtäviä liikkeitä, jotka edistävät tehokkaasti voiman ja lihasmassan kehittymistä, fyysistä hyvinvointia sekä rasvanpolttoa. Tehokkaan lihaskuntoharjoittelun lisäksi kehonpainoharjoitteluun kuuluu aina taitoharjoittelu, joka pitää sisällään esimerkiksi päällä- ja käsilläseisontaa. Kehonpainoharjoittelu lisää kehon liikkuvuutta ja lihasten elastisuutta luonnollisesti dynaamisten liikkeiden kautta. Monien lajien oheisharjoittelusta iso osa on kehonpainoharjoittelua, koska kehonpainoharjoitteluliikkeet kehittävät voiman ohella kehon koordinaatiota, tasapainoa ja liikkuvuutta.

Kehonpainoharjoittelutunnilla pääset tutustumaan lajiin sekä kehittämään voimaa, liikkuvuutta, koordinaatiota ja tahtoa hyvällä meiningillä.

Toiminnallinen treeni 60 min:

Toiminnallinen harjoittelu auttaa kehoa ylläpitämään sinulle merkityksellisiä asioita. Tunnilla treenaamme kehoa erilaisin keinoin, harjoituksin ja apuvälinein, jotta se toimisi paremmin arkielämässä tai vaikkapa tiettyjen lajien kilpailusuorituksisssa. Toiminnallisen harjoittelun vaikutukset näkyvätkin arkielämässä parempana lihastasapainona ja kehon kokonaisuuden huippuvireessä.

Kahvakuula 60 min:

Kahvakuulaharjoittelu on kokonaisvaltaista treenaamista. Kahvakuulailu harjoittaa perusvoimaa ja aerobista kuntoa sekä vahvistaa jänteitä ja niveliä. Kahvakuulailussa tekniikka on tärkeää. Ohjatulla tunnilla saat vinkit ja opastuksen mm. oikeaoppisiin heilautus- ja vetoliikkeisiin, räkkiasentoon sekä yhden ja kahden kuulan aerobisiin liikesarjoihin. Kahvakuulailu aktivoi koko kehoa jalanpohjista päähän, tekniikan ja kuormituksen kautta.

Reisi-vatsa-pakara 45 min:

Rankka lihaskuntopainotteinen täsmäisku reisille, vatsalle ja pakaroille. Tunti koostuu liikkuvuutta lisäävästä alkulämmittelystä, lihaskunto-osuudesta sekä palauttelusta. Lihaskunto-osuudessa keskitytään reisi-, vatsa- ja pakaralihasten vahvistamiseen. Tunnilla käytetään pienliikuntavälineitä, kuten käsipainoja, kuminauhoja ja kahvakuulia.

Levytankotreeni 60 min:

Levytankotreeni kehittää kehon liikuttamisen kannalta keskeisten suurten lihasryhmien voimantuottoa ja hallintaa. Harjoituksessa keskitymme perusvoiman kehittämiseen sekä puhtaaseen tekniikkaan. Harjoitusta saat tehdä juuri omalla tasollasi ja omassa tahdissasi. Alkulämmittely tehdään kehonpainolla sekä pelkällä tangolla. Harjoitukseen lisäämme vastusta oman kunnon ja taitotason mukaan. Tunti sopii niin kokeneille treenaajille kuin vasta-alkajille.

Kehonhuolto

Astangajooga 75 min -1,5h:

Astanga on liikunnallista, fyysistä ja dynaamista joogaa. Aloitetaan helpoilla alkeisasanoilla ja siirrytään vähitellen vaativampiin asentoihin oppilaan oman kehittymisen mukaan. Jotta astangassa edistyisi, tulisi harjoituksia tehdä säännöllisesti.

Astanga vahvistaa fyysistä kuntoa, lisää notkeutta ja kehittää keskittymiskykyä ja tasapainoa. Jokaisella asanalla eli jooga-asennolla on oma terapeuttinen vaikutuksensa. Jooga-asennot ja hengityksen harjoittaminen vaikuttavat suotuisasti mm. lihasten, verenkierron, sisäelinten ja aineenvaihdunnan toimintaan.

Hathajooga 60 min:

Sana hatha on sanskritia, jossa ha tarkoittaa aurinkoa ja tha kuuta. Ajatuksena on löytää sisäinen rauha tasapainottamalla näitä kahta energiaa kehossamme. Hathajoogan pehmeät, mutta fyysiset asennot pidetään staattisemmin ja tehdään hitaammin kuin muissa fyysisemmissä ja dynaamisissa joogamuodoissa, kuten esimerkiksi astangajoogassa. Asanat yhdistetään hengitys- ja meditaatioharjoituksiin kehon ja mielen tasapainon löytämiseksi.

Hathajooga sopii erinomaisesti sinulle, joka haluat tehdä hieman rauhallisemman mutta samalla fyysisen harjoituksen. Harjoita hathajoogaa jos kaipaat helppoja hengitysharjoituksia, voimistavia, venyttäviä asentoja sekä välillä meditaatiossa istumista suorittamisesta vapaana.

Yin jooga 60 min:

Yin joogassa on erittäin rauhallinen joogamuoto, jolle on tyypillistä passiiviset asennot. Kevyet ja pehmeät venytykset yhdistetään rauhallisuuteen ja tietoiseen läsnäoloon. Jokaisessa asennossa ollaan noin 3-5 minuuttia, mikä antaa aikaa myös mielen rauhoittamiselle. Yinissä halutaan venyttää sidekudosta lihasten sijaan ja se mahdollista silloin, kun venytykseen ei mennä liian syvälle ja siinä pysytään pidemmän aikaa. Tunneilla keskitytään paljon lantion ja alaselän venytyksiin. Lantion ja alaselän alueilla on erityisen paljon sidekudosta ja sinne varastoituu joogafilosofian mukaan helposti fyysisiä ja henkisiä jännitteitä.

Jos sinulla on pitkään jatkunut jäykkyys ja särky kehossasi, mielialavaihteluita, tunnet itsesi väsyneeksi tai päin vastoin ylivirittyneeksi ja haluaisit saada kierroksia alas, saattaa yin jooga olla juuri sitä mitä tarvitset.

Kehonhuolto/venyttely 60 min:

Kehonhuoltotunnilla huolletaan kehoa perusliikkein. Yksinkertaisia liikkeitä, venytyksiä ja avauksia. Tunnille voivat tulla kaiken kuntoiset. Voit olla kankea kuin rautakanki tai notkea kuin näkkileipä, saat varmasti hyötyä kehonhuoltotunnista. Kehonhuolto on erittäin tärkeää ja se liian usein unohtuu meiltä. Kehomme verenkierto, lihakset ja aineenvaihdunta voivat paremmin kun huollamme kehoa. Myös unen laatu ja saanti paranee.

Selkä kuntoon 60 min:

Selkä kuntoon tunti keskittyy täysin selän hyvinvointiin. Tunnin alussa lämmitellään koko selän alue rullaavin liikkein, sekä dynaamisin ja staattisin liikkein. Tunnin aikana tehdään selkärankaa tukeville syville lihaksille harjoituksia, jossa keskitytään tekniikkaan ja tarkkaan aktivointiin sekä venytyksiä, jotka avaavat selän alueen jumeja yläselästä jalkoihin saakka.

Taitoharjoittelu

Akrobatian alkeet ja jatko 1h-1,5h: (max 10 hlö)

Akrobatian alkeistunnilla harjoitellaan pienin askelin oman taitotason mukaan. Ohjaaja antaa harjoitteita helposta haastavaan ja voit itse valita, millä tasolla haluat tunnilla harjoitella. Alkulämmittely tehdään huolellisesti oman kehon painolla, jonka jälkeen harjoittelemme erilaisia akrobaattisia taitoja sekä yksin, että pareittain. Taitoja joita tunnilla voidaan harjoitella on mm. kärrynpyörä, sammakkopito, kuperkeikat, päällä- ja käsilläseisonnat, kyynärseisonnat, silta ja siltakaato. Jos edellämainitut ovat sinulla jo hallussa, löydän sinulle varmasti aina uuden taidon, mitä harjoitella.